rev paa aate

 

Enkel, liten åtebu for deg som har kjøpt smårovviltkortet i Fron statsalmenning. 


Om åtebua
Åtebua ligger i Hinøgelslia i Fron statsalmenning. Åtebua er i privat eie men disponeres av fjellstyret som en ny prøveordning under revejakt i perioden 16.02. - 15.04.   Åtebua er ike til utleie vinteren 2021 pga Covid 19 situasjonen, og blir først for utlån fra 16.februar 2022.

Det er solcellepanel som drifter en lyskaster på veggen, og gassvarsler for propanovn. Det er også mulig å lade mobiltelefonen.
Ved åta er det viltkamera og revevarsler.
Bua er låst med kodelås. Dokumentasjon på kjøp av smårovviltkort for Fron statsalmenning og leie av bua dolumenteres for tilgang til bua ved kontakt mot fjelloppsyn Harald Bolstad, tlf 99275114, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Bestillingsregler
Åtebua kan kun bestilles gjennom inatur.no. Symbolsk pris, kr. 1,- pr døgn (kl. 13:00 - 12:00 neste dag) + servicegebyr kr. 20,-. Maks 3 dager pr jeger.
Jegere som skal leie bua må ha ordnet smårovviltkortet før de får tilgang til åtebua. Kode til lås fås ved henvendelse til fjelloppsyn Harald Bolstad.

Åtebua skal forlates i ryddig stand. Ta med alt av søppel og mat.
Nøkkelhenting:
Kontakt fjelloppsyn Harald Bolstad, tlf 99275114, for å få kode til låsen.

  Ny jaktstart fra åtebua er 16.februar 2022.

reverEt smårovviltkort omfatter jakt på rødrev, mårhund, røyskatt, mår, villmink, kråke, ravn, skjære og nøtteskrike. Kjøpes på Inatur.

 

Fron fjellstyre og Espedalen bygdealmenning har for jakt på rødrev i sine almenninger en felles skuddpremieordning for rødrev.
Skuddpremien er på kr. 300,- pr rødrev.
Innlevering av alle 4 revelabber/rev først i mai og først i desember, etter avtale med fjelloppsyn.
 
 
Rødreven er en vesentlig predator på lam, småvilt og rådyr. 
 

rypeSmåviltjaktkorta legges ut på Inatur. Bortsett fra enkelte terreng for harejakt som det søkes om innen 1.april det enkelte år. 

Småviltjaktkort for rype blir eventuelt lagt ut for salg på Inatur medio august dersom takseringsresultatene for lirype tilsier høstbart overskudd i bestanden. Det kan også jaktes på andre småviltjarter etter de jakttidsrammer som gjelder i jaktåret.

Kortsalg, jaktregler og eventuelt begrensinger oppdateres det enkelte år på Inatur under de enkelte kortypene.

 
Et jakt/fiske kart i målestokk 1:50 000 viser jaktfelt  til Fron statsalmenning, Espedalen bygdealmenning, Kvikne-Skåbu grunneierlag og Statskog i områdene rundt Skåbu. Det kan tilsendes (kr.100,-).  Ta kontakt på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

   Klikk på linkene under for kjøp og mere informasjon:

 

 

   Andre tilbydere i nærheten av Fron statsalmenning:

 

 

jaktElgjakt i Fron statsalmenning.

Elgjaktfeltene:

Hinøgelslia : To jaktlagsperioder; 25/9 - 09.10 og 11.10 - 31.10.

Baklia: 25.09 - 31.10.

Børkdalen: 25.09 - 31.10

Jaktfeltene er leid ut for perioden 2018 - 2021.